13:00

Vellinge IF

Referat: AIF Barrikaden - Vellinge IF

Startelva: (4-5-1, mot slutet 4-4-2): Max – Viktor T, Oskar H, Sten, Mikael K – Victor L, Shershah, Alex M, Oskar W, Linus – Mattias A

Avbytare var Shakeb som spelade hela andra halvlek som innermittfältare och Mostafa som spelade anfallare sista halvan av andra halvlek.

Själv var jag bara där i 25 min efter att efter en viss tvekan valt bort större delen av matchen för skildrandet av Malmös efterkrigshistoria genom Wiehes liv och sånger på Malmö Live och så här i efterhand måste jag säga att vi måste ha spelat ohyggligt bra för att det skulle kännas som en dålig prioritering.

Annars kändes prioriteringen aningen tveksam när vi redan från början höll spelet väldigt bra uppe och t.o.m. skapade en del målchanser dessa första 25 minuter. Annars var spelet jämnt fördelat men det var Vellinge som ”målade” och det 2 gånger om. I den 9:e min tog de ledningen på ett som det såg ut lite billigt mål och såg jag inte helt fel var det t.o.m. ett självmål. I den 18:e min kom det andra målet efter ett fint anfall med en perfekt crossboll ut på högerkanten där en kille med en lika perfekt timead (timad?, ser fel ut oavsett hur man stavar detta svengelska ord) löpning fångade upp den , kom ner till kortlinjen och slog ett fint inlägg som efter lite karambolage hamnade hos en kille som från nära håll enkelt kunde slå in bollen.

Härefter tvingas jag (:)) lita på tränarna i båda (!) lagen och några medverkande spelare som faktiskt gav en rätt samstämmig bild:

Första halvlek var fortsatt jämn spel- och chansmässigt och 0-2 speglade så långt inte alls matchbilden.

Andra halvlek dominerades däremot länge väldigt klart av Vellinge som också skapade så pass mycket målchanser att de retroaktivt förtjänade ledningen från första halvlek. Nu blev det bara ytterligare ett mål för dem mitt i den här halvleken. Sista kvarten kom vi igen lite och hade också mot slutet en dubbelchans som båda gångerna borde resulterat i en reducering.

Totalt sett kändes en tremålsseger för Vellinge som ett rättvist resultat även om båda lagen kanske borde gjort något mål till.

Att vi kunnat stå upp och gjort skapligt motstånd inte bara vid 0-2-förlusten mot Kulladal förra helgen utan nu också mot Vellinge IF, som radat upp segrar under försäsongen och bl.a. slagit ett div 4-lag med 7-1, trots att vi inte haft toppade lag är faktiskt ett verkligt styrkebesked trots att vi gått mållösa från båda matcherna.

Statistik saknas (vilket det gjort även om jag stannat p.g.a. den vidriga kylan som skulle omöjliggjort allt förande av statistik).